Ap går forbi Høyre i ny måling

Arbeiderpartiet går forbi Høyre og er igjen landets største parti, viser en fersk TV 2-måling.

Jens Stoltenberg og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Ap går fram 1,6 prosentpoeng til 30,2 prosent og dermed landets største parti, viser en ny måling mandag som TNS Gallup har gjort for TV 2.Sammenlignet med målingen fra TNS Gallup for en uke siden vinner partiet to nye mandater og ville fått 53 på Stortinget dersom det var valg.Høyre går tilbake 2,2 prosentpoeng fra forrige uke til 29,4 prosent. Det ville gitt en stortingsgruppe på 53 representanter.Fremskrittspartiet går fram 0,7 prosentpoeng til 15,1 prosent. Det er den høyeste oppslutningen TNS Gallup har målt for partiet siden mai.Målingen viser imidlertid at det ikke lenger er et blåblått flertall med Høyre og Frp alene.Dette ble resultatene for de andre partiene: Sp 5,5 prosent (-), KrF 4,9 prosent (-), Venstre 4,4 prosent (-0,7), SV 4,3 prosent (+0,2), Miljøpartiet De Grønne 2,3 prosent (-0,5), Rødt 2,1 prosent (+0,2). (©NTB)

Nyheter
Politikk