- BNP ikke svakt nok for et rentekutt

Handelsbankens makroteam tror ikke Norges Bank vil bruke renteøksen etter dagens tall.

Kari Due-Andresen - Foto: Are Haram, Finansavisen
Politikk

Skuffende BNP-tall for Fastlands-Norge i 2. kvartal sender kronen kraftig ned onsdag.DNB Markets mener tallene igjen åpner for et kutt i september , mens Nordea Markets fortsatt er overbevist om at rentebanen skal opp.Forutsetningen er at inflasjonen holder seg på oppsiden av Norges Banks syn.- BNP ikke svakt nokSeniorøkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken er enig med sistnevnte taler.- Veksten i Fastlands-BNP er lavere enn sentralbanken ventet, men noe av svakheten kan være forbigående, og månedlige tall har indikert at veksten i 3. kvartal kan være sterkere enn Norges Bank venter.- Alt i alt tror vi BNP-tallene ikke er svake nok til å medføre et rentekutt fra sentralbanken, gitt at inflasjonen de siste månedene har vært sterkere enn ventet, skriver hun i en oppdatering tirsdag.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv