Bondevik har jobbet for å frigi Moland og French

Det siste året har Kjell Magne Bondevik jobbet for å få løslatt de norske fangene i Kongo og har involvert blant andre tidligere USA-president Jimmy Carter.

Kjell Magne Bondevik - Foto: Scanpix
Politikk

Den tidligere KrF-statsministeren ble kontaktet av Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, for over et år siden. Han har gjennom sine kontakter prøvd å få fortgang i soningsoverføringen, uten å få noe svar, melder VG.Bondevik har blant annet sendt et brev til Kongos president Joseph Kabila via søsteren Jaynet, som er medlem av Kongos nasjonalforsamling, og som han har møtt i USA.- Vi snakket sammen om saken. På et annet møte, i Washington D.C, møtte jeg statsministeren i Kongo. Da Kari Hilde var i Kongo i sommer, sendte jeg med henne brev til Jaynet, og til president Kabila. Jeg har fått bekreftet at brevene kom fram, sier Kjell Magne Bondevik.Jimmy Carter lovet Bondevik å vurdere om hans medarbeidere i Kongo-spørsmål kunne bistå de norske fangene. Heller ikke dette førte fram. Bondevik tror Kongos president er bekymret for hvilke reaksjoner benådning eller frigivelse ville medført fra folket.- Saken har fått et så tragisk utfall, og det er kanskje lettere å gjøre noe for French. Jeg vil gjerne bidra, hvis jeg kan. UD er informert om mitt arbeid, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk