Forsvarerne hadde før onsdagens straffeutmåling bedt krigsretten i Fort Meade i delstaten Maryland om «ikke å frarøve Manning hans ungdom». 25-åringen har bedt om unnskyldning for sine handlinger, som han medgir har påført USA skade.- Jeg ønsker å komme videre med livet, og jeg forstår at jeg må betale en pris, sa han nylig i retten.Aktoratet la på sin side ned påstand om 60 års fengsel.Sympatisører betrakter Manning som en helt som avslørte stygge sider ved USAs utenrikspolitikk, og en støttegruppe har foreslått at han blir tildelt Nobels fredspris.Manning arbeidet som analytiker på lavt nivå i Iraks hovedstad Bagdad da han i 2009 begynte å lekke de hemmeligstemplede papirene til nettstedet WikiLeaks. I juli i år ble han funnet skyldig i spionasje og tyveri.Han ble imidlertid ikke funnet skyldig i å ha bistått USAs fiender, et lovbrudd som kan medføre dødsstraff. Lekkasjene omfattet over 700.000 hemmeligstemplede dokumenter og er de mest omfattende som noen gang har rammet USA. (©NTB)