Bygde butikk i Bygdøy allé for 5.000 kroner

Super Helse-gründere ville åpne butikk, men hadde begrenset budsjett.

Caroline Wergeland og Marte Sæthre Berg i butikken- Foto - Super Helse
Politikk

Gründere Caroline Wergeland og Marte Sæthre Berg, driver en egen fabrikk i India som produserer helsekost. Produktene deres distribueres i over 65 utsalgssteder i Norge, i tillegg til i nettbutikk. Selvsagt hadde de lokaler her til lands, men det å sitte på et kontor var ikke drømmen for de to spreke damene.Les om hvordan Caroline ble inspirert til å starte som helse-gründer: - Kom deg opp og frem - Det er mye god kundeveiledning man kan gjøre over nett, men det er noe annet når man treffer dem. Det er godt å vite at man har et sted man kan gå til, sier Caroline.De begynte de å leke med ideen om en egen butikk der de kunne treffe kundene ansikt til ansikt.Begge hadde jobbet i butikk da de var yngre, men hvordan skulle de starte - og drive - en butikk på egenhånd?- Under et fabrikkbesøk i India, der vi ble sittende 14 timer på en buss, bestemte vi oss likevel for å realisere drømmen vår. Vi ville starte butikk!Den første utfordring var hvor butikken skulle ligge.- Vi fikk napp på et lokale i Bygdøy allé mens vi var i India,og vi fikk en svært god følelse for det, men vi kunne ikke si ja siden vi ikke hadde vær der og sett det selv. Så etter en femten timers flyreise dro vi rett fra flyplassen til Bygdøy allé 57, for å se om det var lokalet for oss.De to ble forelsket med en gang de kom inn. Det var 40 kvm. høyt under taket, og store butikkvinduer. Det var også en kjeller der de kunne ha kontor, samt et lite lager.- Det var perfekt, så vi klinte til, sier Caroline.De nybakte butikkeierne mottok nøkkelen til lokalet i midten av mai, og bestemte seg for at åpningen skulle være allerede 3. juni.- For andre virker vel dette litt ambisiøst, men vi så det som overkommelig.Det gjenstod bare litt over to uker, og de to skulle bygge opp en hel butikk. Hvor skulle de begynne? Skulle de ha et tema? Og aller viktigste - hva skulle butikken bestå av?- På et minimalt budsjett, maks 5000 kr, visste vi at nå måtte la kreativiteten blomstre for fullt.Etter opplæring i å drive butikk fra XXL i Tromsø, fikk de to en knakende god idé.- Vi skulle bygge butikken med paller. Det passer inn i Super Helses visjon om økologi og gjenbruk som vi setter utrolig høyt!Det høres kanskje enkelt ut, men de to neste ukene ble meget intensive.- Vi kjørte rundt og samlet paller over alt. Vi fikk mye, og lånte litt.Etter hvert som pallene var på plass gikk de to på Google for å hente inspirasjon.- Det ble en del av morgenritualet vårt. "Hvor mange paller har vi, og hva kan vi lage?". Etter syv dager hadde vi fylt alle vegger og fått til mye, det gjenstod bare kasse og terminal.En vegg i lokalet ble overlatt til Carolines mor. Hun er kunstner og fikk derfor oppdraget å skape et tre på denne. Hun ble låst inn i lokalet fredag, og kom ikke ut igjen før hun var ferdig.- Da vi endelig slapp henne fri i butikken søndagen etter, ble vi stående igjen å måpe. Det ble akkurat slik vi hadde sett for oss!Nå er butikken åpnet og jentene er veldig fornøyde:- Resultatet ble utrolig fint, og vi er stolte over å ha gjort dette selv! Den mestringsfølelsen er ubeskrivelig. Butikken ble laget av kun ren "stå på vilje". Men det skal sies at vi også, og heldigvis, begge har menn som er der når det trengs.Et godt samarbeid mellom entene har også vært avgjørende:- I denne perioden jobbet vi så tett at vi nesten følte at vi var et par som pusset opp. Kommunikasjon er nøkkelordet. Vi jobbet for et samlet mål - selv om det endret seg hver time underveis, ler Caroline.De to ønsker å inspirere andre gründere ved å dele sin opplevelse med å starte egen fabrikk, og nå sin første butikk.- Vi er utrolig takknemlige for alt vi har fått til, og overrasket over hva man kan få til ved bare å bruke sin egen kropp og kreativitet. Alt MÅ ikke koste penger - om viljestyrken er der. Pågangsmot og et beger galskap er ofte alt som trengs! Frykt er noe vi aldri tillater oss å føle på, da det kun er destruktivt og ødelegger for vår visjon og våre drømmer.I butikken kan kunder få en hudtypekonsultasjon, eller en supermatkonsultasjon. Det er også omlag 100 ulike produkter der, alt fra sunne godterier og snacks, til økologisk lipgloss, til supermat. Noen av supermat-produktene inngår i merkevareserien "I am Pure", som de to har skapt.- Vi får de som er skeptiske til å teste ut supermatlinjen vår fordi vi forklarer at supermat kun er næring. Det "gjør" dagen vår når de kommer tilbake for å si at dette fungerer og at de kjenner effekten!Flere har spurt om de to skal åpne flere steder, og de to er ikke fjerne for ideen.Skal de to gi et tips til andre kvinner som vil bli gründere så er det å være uredd, forklarer Caroline.- Du får til ALT med ren, god gammeldags "ståpå-vilje»!FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur