Dødt løp mellom Jens og Erna

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Høyre-leder Erna Solberg er nå like populære blant velgerne.

Jens Stoltenberg og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

På spørsmål om hvem de ønsker som statsminister etter stortingsvalget i høst, får Jens og Erna begge 42 prosent oppslutning, viser en meningsmåling Respons Analyse har utført for Bergens Tidende.Stoltenberg har dermed styrket sin stilling kraftig siden en tilsvarende måling i juni. Solberg fikk da 50 prosent oppslutning og lå hele 14 prosentpoeng foran statsministeren som fikk 36 prosent.7 prosent av de spurte svarer nå at de verken ønsker Jens eller Erna som statsminister, mens 10 prosent svarer at de ikke er sikre på hvem de ønsker.Meningsmålingen viser samme tendens som en Ipsos MMI-måling gjengitt i Dagbladet lørdag.Arbeiderpartiet fikk 32,5 prosent på målingen og er igjen landets største parti. Høyre fikk 27,5 prosent, en tilbakegang på 5,0 prosentpoeng fra juni.Stoltenberg kom også godt ut av en InFact-måling gjengitt i VG lørdag, der 50 prosent av de spurte mener at han vil være en mer samlende leder enn Solberg, som får støtte fra 36,5 prosent.Også på spørsmål om hvem som vil representere Norge best i utlandet, går Stoltenberg av med en soleklar seier. Kun én av fem nordmenn mener Solberg vil gjøre en bedre figur i møte med andre lands ledere, viser undersøkelsen. (©NTB)

Nyheter
Politikk