- Du skal være veldig frisk for å kunne være syk

Opposisjonen mener nordmenn ikke lenger har troen på at de får behandling fra det offentlige når de trenger det.

Leger under en operasjon - Foto: AP
Politikk

Nesten 400.000 nordmenn har kjøpt seg forsikring mot å stå i helsekø. Under det TV-overførte folkemøtet i Tromsø torsdag kveld førte dette temaet til heftig debatt mellom helseminister Jonas Gahr Støre (Ap), kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp), Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp) og Bent Høie (H).- Vi er i ferd med å få et merkbart og urettferdig klasseskille i Norge. Det har blitt slik at du skal være veldig frisk for å kunne være syk i landet vårt, sier Trine Skei Grande.Bent Høie mener det ikke er rart at folk betaler seg ut av den offentlige helsekøen.- Folk flest forstår seg ikke på ordningen med fritt sykehusvalg. De finner rett og slett ikke fram! Det er jo ingen grunn til at folk skal stå i lange køer og være sykmeldte når det finnes ledig kapasitet blant de private, sier han.Jonas Gahr Støre advarer mot den borgerlige helsemodellen med likestilt bruk av private aktører.- Det er et system for å trekke ut mest mulig penger og ressurser. Dette er ikke et sunt område å ha konkurranse på. I dag har vi et system som er tilgjengelig for alle. Folketrygden er den beste forsikringen på å få behandling. Under vår regjeringstid siden 2005 har 1,6 millioner flere pasienter blitt behandlet, sier helseminister Jonas Gahr Støre (Ap). (©NTB)

Nyheter
Politikk