Dyret du aldri har sett før

Ny dyreart oppdaget. Den ser ut som en blanding av en katt og en teddybjørn, og kalles "olinguito".

Slik ser en olinguito ut. Foto: REUTERS/Jason Reed.
Politikk

Det lille rovdyret som får plass på et fang, er det første nye rovdyret som er oppdaget i den vestlige hemisfære de siste 35 årene.Egentlig har man kjent til dyrearten som har hatt det engelske navnet «olinguito» i flere tiår, og dyret har vært utstilt i Ecuador og Colombia, men man har forvekslet det med storebroren «olingo».Ekspertene oppdaget at det var en egen art fordi det aldri ville pare seg med olingoer, sier eksperter. DNA-tester avslørte at det dreide seg om to forskjellige arter. Dyret trives best i trær.Det latinske navnet på dyrearten er Bassaricyon neblina. Den lille krabaten blir minstemann i familie med vaskebjørner, viklebjørner og olingoer. (©NTB)

Nyheter
Politikk