Egyptiske sikkerhetsstyrker har pågrepet over 1.000

Egyptiske sikkerhetsstyrker pågrep fredag over 1.000 antatte tilhengere av Det muslimske brorskap, opplyser innenriksdepartementet i landet.

Foto: AP Photo/Amr Nabil.
Politikk

- Antallet elementer fra Det muslimske brorskap som ble arrestert, nådde 1.004, heter det i en kunngjøring.I hovedstaden Kairo ble det foretatt 558 pågripelser, mens de øvrige fant sted i andre deler av landet.Over 80 mennesker ble drept i fredagens sammenstøt mellom sikkerhetsstyrkene og tilhengere av landets styrtede president Mohamed Mursi, opplyser tjenestemenn og øyenvitner.Amnesty International krever nå full gransking av de siste dagers voldshandlinger i Egypt, som har kostet over 600 mennesker livet, og menneskerettighetsorganisasjonen anklager de egyptiske sikkerhetsstyrkenes for overdreven maktbruk.- På bakgrunn av foreløpige vitneutsagn og andre beviser vi har samlet, synes det å være liten tvil om at sikkerhetsstyrkene har opptråd med en åpenbar mangel på respekt for menneskeliv, sier lederen for Amnestys virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika, Philip Luther.- Selv om noen av demonstrantene brukte vold, var myndighetenes ute av proporsjoner. Det virker som om de ikke skilte mellom voldelige og ikkevoldelige demonstranter, og tilfeldige tilskuere ble også ofre, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv