En million barn har flyktet fra Syria

En million barn har nå flyktet fra Syria, sier FNs barneorganisasjon UNICEF. 2 millioner er dessuten på flukt inne i Syria.

Syriske barn på flukt - Foto - Scanpix
Politikk

- Flyktningbarn nummer 1 million er ikke bare et tall. Det er et ekte barn som er revet fra sitt hjem, kanskje fra sin familie, og som står overfor grusomheter vi ikke kan begynne å leve oss inn i, sier UNICEFs leder, Anthony Lake.UNICEF sier at antall barn på flukt fra Syria når 1 million fredag.Ifølge UNICEF utgjør barn halvparten av alle som har flyktet fra Syria i de to årene som er gått siden krigen startet. FNs siste tall viser at 740.000 flyktninger er under elleve år gamle.De fleste befinner seg i naboland som Libanon, Jordan, Tyrkia, Irak og Egypt, men stadig flere søker tilflukt i Nord-Afrika og Europa.- Syrias ungdom mister sine hjem, sine familiemedlemmer og sin framtid. Også etter at de har krysset grensa, er de traumatisert, deprimert og med stort behov for en grunn til å ha et håp for framtiden, sier FNs flyktningkommissær António Guterres. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur