Ferjeulykke kan ha krevd over 200 liv i Filippinene

26 mennesker er funnet omkommet og 215 er fortsatt savnet etter fredagens ferjeulykke utenfor kysten av Filippinene, opplyser kystvakten i landet.

Foto:AP
Politikk

Passasjerfergen Saint Thomas Aquinas hadde 870 mennesker om bord da den kolliderte med et lasteskip og sank i mørket utenfor kysten av landets nest største by Cebu fredag kveld.Skip fra kystvakten og marinen kom raskt til havaristedet og greide sammen med lokale fiskere å hente opp over 600 mennesker fra det kalde vannet.Lørdag morgen var det funnet 26 omkomne etter ulykken, mens 215 fortsatt var savnet, opplyser kystvakten.- Det tok ikke lang tid, bare rundt 10 minutter, før ferja sank, forteller kystvaktens nestkommanderende, kontreadmiral Luis Tuason.- Kapteinen rakk å gi orde om at alle måtte gå fra borde, og de delte ut redningsvester. Men fordi ferja sank så raskt, så er det mye som tyder på at mennesker er sperret inne i den, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv