- Formuesskatt gir groteske utslag

Mannen bak solselskapet REC, Alf Bjørseth, mener formuesskatten gir groteske utslag for private eiere av selskaper som driver industriell innovasjon.

Alf Bjørseth. Foto: Finansavisen
Politikk

Seriegründer og mannen bak solselskapet REC, Alf Bjørseth, har vurdert å flytte til USA på grunn av norsk formuesskatt, skriver Dagens Næringsliv.Han påpeker at han ikke ønsker å fremstå som en som ikke vil betale skatt. Men at formuesskatten gir groteske utslag for private eiere av selskaper som driver industriell innovasjon.Bjørseth viser til at innovasjon og nyskapning er noe alle etterspør, men at man samtidig gjør det så vanskelig man kan for at noen skal lykkes med å skape noe nytt.For å få slutt på det han mener er "synsing" fra professorer og andre, bruker han selskapet Norsun som eksempel. Ifølge Bjørseth ble det der investert rundt to milliarder kroner for å få bedriften produksjonsklar, men inntektene og overskuddet kom ikke som planlagt.- Verdien formuesskatten beregnes ut fra, ble satt lik investeringen. På grunn av det som har skjedd internasjonalt, har vi tapt hele investeringen. Dette kan jo skje. Men vi har betalt skatt på investeringsbeløpet som om det skulle være verdien av bedriften. Dette betaler vi i den vanskeligste fasen av utviklingen, nemlig før det genereres noe overskudd, sier Bjørseth til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv