Fracking-demonstranter pågrepet i Storbritannia

Britisk politi arresterte en rekke personer da de mandag gikk til aksjon mot en protestleir mot skifergass i Balcombe i Sør-England.

Foto: Finansavisen
Politikk

Til sammen 36 personer ble pågrepet i landsbyen Balcombe og i London da politiet aksjonerte mot demonstrantene som i snart en måned har hindret tilgang til området der det skal bores etter gass ved hjelp av den omstridte fracking-metoden.Hundrevis av støttespillere for demonstrantene kom til Balcombe for å hindre politiet i å oppløse leiren. Det kom til en rekke sammenstøt med de 400 politifolkene som var hentet fra andre steder i Storbritannia.Mange av demonstrantene låste seg fast med kjettinger til inngangen til Cuadrilla Resources-anlegget.Den konservative regjeringen håper at utvinning av skifergass skal gi Storbritannia nye forsyninger av gass nå som utvinningen i Nordsjøen nærmer seg slutten.Men demonstrantene mener myndighetene heller burde satse på fornybar energi i stedet for å fracking, som de frykter skal føre til store miljøødeleggelser. (©NTB)

Nyheter
Energi