Friele sier ikke nei hvis Erna ringer

Kaffesjef og tidligere ordfører i Bergen, Herman Friele, legger ikke skjul på at han godt kunne tenkt seg å bli næringsminister hvis Høyre vinner høstens valg.

Foto: scanpix
Politikk

Men han tror ikke Erna ringer.Det er i et intervju i Bergensavisen onsdag i forbindelse med sin 70-årsdag at Herman Friele, riktignok med et glimt i øyet, sier at han ville gjort en god jobb som næringsminister.- Jeg synes det er riktig at ethvert departement er bekledd med fagfolk, understreker Friele, som ikke har noen planer om å redusere på aktiviteten sin selv om han nå fyller 70 år.På direkte spørsmål om han tror Erna Solberg kommer til å ringe, er svaret:- Nei.Overfor NRK foreslår han byrådsleder Monica Mæland som kommunalminister, og ber Erna Solberg velge henne framfor ham om noen av dem skulle være aktuelle i en regjeringskabal.Friele ble en populær og svært synlig ordfører i Bergen i perioden 2003-2007. I dag er han styreleder i kaffehuset Friele og aktiv medeier i to kaffefarmer i Brasil. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv