Frp alene om tiltak mot innvandring

Høyre-leder Erna Solberg tar avstand fra flere av forslagene fra Frp for å redusere innvandringen.

Per Sandberg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Politikk

«Helt urimelig» og «lite gjennomtenkt» sier Solberg til Aftenposten om Frp-forslaget om at bare norske statsborgere skal kunne være medlem av folketrygden.- Det mener jeg er helt urimelig for dem som bor, jobber og betaler skatt i Norge. For å endre dette må vi innføre et helt nytt skattesystem, der man har personlige forsikringer. Jeg synes dette høres lite gjennomtenkt ut, sier Høyre-lederen.Hun sier også at ytterligere innstramminger for ekteskap som grunnlag for opphold vil ramme urimelig, og at internasjonale forpliktelser - blant annet gjennom EØS-avtalen - gjør andre forslag umulig.Venstres innvandringspolitiske talskvinne Guri Melby sier at Frp-forslagene er så langt unna Venstres program som det går an.KrFs innvandringspolitiske talsmann Geir Bekkevold sier at forslagene er gode eksempler på hvorfor det er lite sannsynlig med KrF i samme regjering som Frp. (©NTB)

Nyheter
Politikk