Grønt lys for 450 vindmøller på Trøndelagskysten

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har gitt tillatelse til å bygge inntil 450 vindmøller, til en verdi av 20 milliarder kroner, rundt Trondheimsfjorden.

Vindmølle på Smøla - Foto: Øystein Schmidt
Politikk

Fredag bekreftet ministeren at han sier ja til åtte nye parker for vindmøller sør og nord for Trondheimsfjorden., skriver Adresseavisen. De åtte godkjente parkene vil gi 3,7 milliarder kilowattimer strøm i året, nok til 180.000 husstander.- Det er tre ganger strømforbruket til Trondheim by og vil løse Midt-Norges energiproblem i overskuelig framtid, sier Moe til Trønder-Avisa. Mandag vil han reise til regionen for å fortelle mer om hva godkjenningen vil innebære.Det er gått tre år siden utbyggerne fikk lov til å bygge ut vindparkene av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), men først nå er alle klager på prosjektene avklart.Foruten de 450 vindmøllene vil en høyspentledning som strekke seg over 25 mil med urørt kystnatur. Til sammenligning står det 68 vindmøller i landets største vindpark på Smøla. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv