Hareide og Skei Grande danner front mot Frp

Med oljevern som viktigste kort går Kristelig Folkeparti og Venstre tre uker før valget sammen i et forsøk på danke ut Fremskrittspartiet fra regjeringsbordet.

Trine Skei Grande. Foto: Scanpix
Politikk

Både KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har tidligere betegnet et regjeringssamarbeid som lite sannsynlig. I et intervju med Dagsavisen mandag advarer de nå sterkt mot en blåblå regjering.Begge sier de sannsynligvis vil velge likt når det gjelder regjeringsdeltakelse etter valget. I tilfelle må Erna Solberg velge enten de to sammen eller Frp alene for å sikre flertall.- Det er mye som tyder på at vi får et nytt flertall nå, og mange lurer på hva konsekvensene kan bli. Vi kan lett få et blåblått flertall. Det ønsker ikke vi. KrF og Venstre vil kjempe for å gi sentrum i norsk politikk reell innflytelse, sier Hareide.De to har utarbeidet en liste på 15 punkter hvor de er helt enige, som nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, grønn skattepolitikk og mer human behandling av asylsøkere. Frp har motsatt politikk på elleve av disse punktene.- Energipolitikken vil bli annerledes dersom KrF og Venstre blir med i en regjering, sier Venstre-lederen, og fastslår at det vil være stor forskjell på en regjering som lener seg mot ytterkanten av norsk politikk, og en sentrumsorientert regjering. (©NTB)

Nyheter
Politikk