Høyre og Arbeiderpartiet er jevnstore

Arbeiderpartiet tar innpå Høyre i en meningsmåling utført for VG. 28,2 prosent sier de vil stemme Ap, mens Høyre får en oppslutning på 28,9 prosent.

Partilederdebatt i Arendal. Fra venstre Erna Solberg (H), Jens Stoltenberg (Ap) og Siv Jensen (FrP). NTB Scanpix / NTB Scanpix
Politikk

Målingen er basert på intervjuer med 2.000 stemmeberettigede og er tatt opp mandag og tirsdag kveld av InFact på oppdrag fra VG.Med 28,2 prosents oppslutning går Ap fram med 1,1 prosentpoeng fra målingen dagen før. Samtidig faller Høyre med 1,6 prosentpoeng, til 28,9 prosent.Mandatberegningen viser at Høyre og Frp er langt unna flertall sammen. For å ha flertall trengs det 85 mandater, men de to partiene får til sammen 76. Det betyr at de må ha med seg enten Venstre eller KrF for å oppnå flertall.Miljøpartiet de Grønne (MDG) får 4,7 prosent (+0,6) på denne målingen. Det ville gitt dem sju mandater i det nye Stortinget.På målingen får Rødt 1,5 prosent (-0.2), SV 4,8 prosent (+0,3), Sp 5,3 prosent (-0,1), KrF 5,4 prosent (-0,3) og Venstre 5,6 (+0,1) prosent av stemmene.VG legger, fra denne uken og frem mot valget, frem daglige meningsmålinger. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv