Kinesisk eksleders kone vitnet

Kona til den tidligere kinesiske topplederen Bo Xilai vitnet fredag mot mannen i en forhåndsinnspilt video. Etter kinesisk lov er hun ikke forpliktet til å vitne.

Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko
Politikk

Kona Gu Kailai, selv dømt for drapet på den britiske forretningsmannen Neil Heywood, hevdet at mannen hadde tatt imot bestikkelser. Vitnemålet ble avspilt i retten etter at Bo Xilai torsdag benektet dette og kalte konas skriftlige utsagn om dette «latterlig».- Han burde ha visst det, svarte hun først på spørsmål om Bo visste at han hadde fått flybilletter og andre tjenester betalt av forretningsmannen Xu Ming.Og da hun ble presset videre på hvorfor han burde ha visst, svarte hun:- Jeg fortalte ham det.Fredag er andre og trolig siste dag av rettssaken mot Bo Xilai, som torsdag i retten gikk til kraftig angrep på rettssaken og sa han var utsatt for et komplott.Bo Xilai var leder for kommunistpartiet i Chongqing, en by og kommune med vel 30 millioner innbyggere, og medlem av kommunistpartiets politbyrå før han ble avsatt og deretter arrestert i fjor. Rettssaken pågår i byen Jinan på Kinas østkyst. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur