Kinesisk humor slår knockout på Tyson

Bokselegenden Mike Tyson har debutert på Kinas svar på Twitter, men sliter med å forstå den samfunnskritiske humoren som florerer der.

Mike Tyson - Foto - Scanpix
Politikk

Amerikaneren som er tidligere verdensmester i tungvekt åpnet i uken som gikk sin egen konto på Sina Weibo. Han stilte spørsmålet: - Hvem er best til å slåss i Kina? Mange av svarene lød kort og godt «Chengguan».Det er en etat som har ansvaret for å håndheve en rekke ordensregler i byene, men som også er beryktet for å bruke bøllete metoder og vold.«Hvem er det?»- Hvem er Chengguan? Er det en tøffing? Jeg har aldri hørt navnet, svarte Tyson.- Mange snakker om Chengguan som en stor slåsskjempe. Jeg har fortsatt ikke peiling, fortsatte bokseren som har selskap av utenlandske kjendiser som Brad Pitt og David Beckham inne på Sina Weibo.- Det er de som kommer til å bite deg i øret, lød ett av svarene. Dette er en henvisning til den berømte VM-kampen i tungvekt i 1997, som ble stanset etter at Tyson bet av en bit av øret til motstanderen Evander Holyfield.Hamburgere- I USA slåss dere i ringen, på lovlig vis. Chengguan slåss mot andre på gata, og det er også helt lovlig, heter det ironisk i et annet innlegg.- Hvis du virkelig vil utfordre Chengguan, kan du begynne å selge amerikanske hamburgere på gata, lyder forslaget i et tredje.I juli i år slo kinesiske medier stort opp en episode der en 56 år gammel mann som solgte vannmeloner, døde etter at folk fra Chengguan angivelig slo ham i hodet med en jernstang. Kinesiske myndigheter benekter at mannen ble drept på denne måten. (©NTB)

Nyheter
Politikk