Lot Forsvaret betale sus, dus og dyre fester - skattesaken henlagt

Forsvarsministeren sendte Skatt Nord sak om oberst med flere dokumenterte skattelovbrudd. Saken er henlagt.

Champagne - Foto - Scanpix
Politikk

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) ba i sin tid om en ekstern gransking etter et varsel om økonomiske misligheter og en alvorlig ukultur ved et nå nedlagt heimevernsdistrikt, skriver ABC Nyheter.Det ble i 2005 avslørt at obersten i Heimevernet blant annet hadde latt Forsvaret betale flere dyre fester og brukt militære snøscootere og Forsvarets helikoptre ved private hytte- og jaktturer. Obersten brukte også militære kjøretøy privat og leide ut en av Forsvarets boliger til sin datter. Mannen som varslet om forholdene fikk skryt av statsråd Strøm-Erichsen, men valgte å forlate Forsvaret etter avsløringene.Samme år som saken ble avdekket og granskingen av forholdene begynte, ble obersten pensjonert og derfor ikke disiplinært straffet av Forsvaret.Nå har Skatt Nord valgt å henlegge saken og ønsker ikke å kommentere henleggelsen. Heller ikke Skattedirektoratet ønsker å kommentere saken overfor ABC Nyheter.Spesialrådgiver Birgitte Frisch i Forsvarsdepartementet ønsker ikke å spekulere i hva henleggelsen kan bety for fremtidige varsler on regelbrudd.- Vi har sendt rapporten videre til ligningsmyndighetene etter å ha undersøkt varslingen og iverksatt ekstern gransking. Hva de gjør med rapporten må de svare for, sier Frisch. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv