Norske etterforskere landet i Kongo

Etterforskere og rettsmedisinere fra Kripos landet torsdag ettermiddag i Kongos hovedstad Kinshasa. Sammen med kongolesisk politi skal de forsøke å fastslå hva Tjostolv Moland døde av.

Drapsdømte Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French (t.h.). Foto: Scanpix
Politikk

Representantene for norsk politi ble møtt av norske diplomater utsendt fra Norges ambassade i Angola da de landet i Kinshasa ved 14-tiden torsdag, melder VG.- Oppgaven for teamet nå blir å etablere kontakt med kongolesiske myndigheter og avtale videre framdrift, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til NTB.Meningen med invitasjonen er at de norske spesialistene sammen med kongolesiske kolleger skal gjennomføre obduksjon av Tjostolv Moland og forsøke å fastslå hva den norske 32-åringen døde av i fengselet i Kinshasa den 18. august.Torsdag ble det klart at Kari Hilde French, moren til Joshua French, og hennes advokat Hans Marius Graasvold er innvilget visum til Kongo og vil reise etter den norske delegasjonen av politifolk og diplomater.- Vi har fått beskjed om at visumet er innvilget og vil reise lørdag morgen, sier advokaten til NTB. (©NTB)

Nyheter
Politikk