Over 20 reinsdyr funnet drept i Finnmark

En død reinsdyrflokk ble fredag funnet døde på fjellet ved Nordmannset i Porsangerfjorden. Politiet mener dyrene er drept.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
Politikk

- Reinpolitiet har vært på stedet og funnet spor som tyder på at dyrene er tatt livet av med viten og vilje, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt Andreas Haugaasen til Finnmark Dagblad.Han ønsker ikke å kommentere hva det er som gjør at de er sikre på at dyrene er døde som følge av en straffbar handling.- Den informasjonen ønsker jeg ikke gå ut med foreløpig. Det er spor på stedet som styrker den teorien, sier Haugaasen.Dyrene ble funnet fredag av en politimann som ikke var i tjeneste.- Reinene lå under en fjellhylle i Porsanger kommune, sa Haugaasen fredagPolitiet ønsker tips fra mulige vitner som har oppholdt seg i området i perioden tirsdag 13. august til fredag ettermiddag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv