Radioaktivt vann lekker fra Fukushima

Rundt 300 tonn forurenset vann har lekket ut fra en enorm radioaktiv vanntank ved atomkraftverket Fukushima, opplyser eieren TEPCO.

An employee of Tokyo Electric Power Company (TEPCO) looks at TEPCO's Kawasaki Thermal Power Plant in Kawasaki, south of Tokyo April 22, 2012. Japan is set to have no nuclear power within weeks for the first time in over 40 years following last year's crisis at the Fukushima Daiichi nuclear plant, which crushed public trust in nuclear power and prevented the restart of reactors shut for regular maintenance checks. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN - Tags: POLITICS ENERGY BUSINESS) Toru Hanai
Politikk

Dammen med lekket vann har et svært høyt radioaktivt nivå som forskerne anser for å være farlig for menneskelig helse.Ifølge TEPCO begynte lekkasjen tirsdag. TEPCO avviser at radioaktivt vann har lekket ut i Stillehavet, men myndighetene har for sikkerhets skyld bedt om at det undersøkes om forurenset vann kan ha kommet ut.Myndighetene sier at det ikke er målt høyere strålingsnivåer i lufta rundt kraftverket enn normalt.Atomkraftverket Fukushima ble ødelagt under jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan i mars 2011. (©NTB)

Nyheter
Politikk