REC-gründer: - Dette er bremseklossen for solenergi

REC-gründer Alf Bjørseth mener formuesskatten ødelegger for solenergiindustrien.

Solceller. Foto: Scanpix
Politikk

REC-gründer Alf Bjørseth mener det er mulig å gjenreise solenergiindustrien i Norge, men formuesskatten er bremseklossen, skriver Dagens Næringsliv.- Vi var en av verdens største spillere i solenergimarkedet. Nå er vi nesten radert ut, men det er potensial for å bygge industrien opp igjen. Det er formuesskatten som er bremseklossen. Egentlig har vi et ganske bra virkemiddelapparat her i landet, sier Bjørseth til avisen.Han mener det er en urettferdig behandling av norske eiere at de må betale formuesskatt, mens utenlandske eiere av norske selskaper slipper.Næringsminister Trond Giske mener derimot på sin side at forholdene likevel er gode for gründere.- Klart man ønsker seg lav skatt. Vi må hele tiden forbedre systemet. En av de gode grunnene for industribedrifter til å etablere seg i Norge, er god tilgang på rimelig energi. Det er en konkurransefordel. Vi har også generelt lav arbeidsgiveravgift, sier han til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv