Skifergassen gjør Russland overflødig?

Ukrainas statsenergiselskap Naftogaz har redusert sin import av russisk gass med 30 prosent hittil i år. Og mer blir det.

Foto: Finansavisen
Politikk

Innførselen fra øst vil bli ytterligere kuttet neste år, ifølge landets energiminister.- Jeg tror importen fra Europa vil bli på 2,0- 2,5 milliarder kubikkmeter i år og ikke mindre enn 5 milliarder kubikkmeter i 2014, på bakgrunn av de planene og anbudene jeg har sett allerede, sier energiminister Eduard Stavytskij.Han understreker at utviklingen av skifergass i Ukraina og felter i Svartehavet ytterligere vil redusere behovet for å importere energi fra Russland.Ukrainske myndigheter har planer om å undertegne en avtale med et konsortium hvor ExxonMobil og Shell er med, om å utvikle Skifska-feltet på Svartehavs-sokkelen «innen to måneder», ifølge Stavytskij.Myndighetene i Kiev er opptatt av å redusere avhengigheten av Russland og har trappet opp arbeidet for å få til en handelsavtale med EU. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv