Soningskøen tredoblet på fire år

Køen av personer som venter på å få sone i norske fengsler, er tredoblet siden 2009.

Foto: Scanpix
Politikk

Den siste tellingen fra 8. august viste at 1.144 personer sto i soningskø. For fire år siden var tilsvarende tall 339 personer, skriver VG.Den gang sa daværende justisminister Knut Storberget til Aps landsmøte at det gikk i riktig retning. Soningskøen hadde da falt fra 2.800 tre år tidligere.At soningskøen er tredoblet de siste fire årene, blir forklart med at politiet gjør en god jobb.- Når soningskøen har blitt lenger skyldes det blant annet at politiet er styrket, etterforskningsmetodene er mer effektive, oppklaringsprosenten er høyere og det har vært en sterk økning i varetektsfengslinger av utenlandske kriminelle, sier statssekretær Kristin Bergersen til avisen.Hun peker også på at antall innsatte i varetekt har økt kraftig de siste årene og at gjennomføringstiden også er blitt lengre.Ikke uventet reagerer kritikerne med Høyre i spissen, kraftig.- Fire år etter at køen skulle være historie kan vi bare konstatere én ting, nemlig at det er Storberget som er historie, sier Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv