Støre sterkt preget av Molands dødsfall

Jonas Gahr Støre sier han er veldig lei for at UD ikke klarte å få overført Tjostolv Moland og Joshua French til soning i Norge.

Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

Søndag morgen ble Tjostolv Moland funnet død i fengselscellen i Kinshasa i Kongo.- Det er dypt tragisk. Jeg er preget av det og vil få uttrykke min dypeste medfølelse til familien og hans nærmeste. Det er fryktelig trist og går veldig inn på oss alle som har jobbet tett med denne saken i mange år, sier Støre til NTB.Støre var utenriksminister da Moland og French ble pågrepet i Kongo i 2009. Søndag kom Knut Moland, far til avdøde Tjostolv Moland, med svært sterk kritikk både av nåværende utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og Jonas Gahr Støre for ikke ha gjort nok for soningsoverføring. Støre sier at forstår Knut Molands reaksjon.- Var jeg far, så ville jeg sagt det, og jeg skjønner det. Det er den dype sorg moren og faren føler. Så må jeg forsøke å forklare fra den tiden jeg var utenriksminister. Jeg hadde denne saken i tre år. Det var ingen annen av denne type sak vi jobbet mer med, men det var veldig, veldig vanskelig. Det ble brukt kjente og ukjente metoder for å få til en overføring til Norge. Men jeg må bare si i dag at jeg forstår jo at de som har mistet sin sønn bebreider for at det ikke var mulig å hjelpe dem, og jeg er veldig lei meg for at vi ikke klarte det, sier Jonas Gahr Støre. (©NTB)

Nyheter
Politikk