Stoltenberg kan bruke 50 milliarder mer, men vil ikke

Statsbudsjettet for 2014 vil inneholde 50 milliarder kroner mindre enn det handlingsregelen maksimalt tillater.

Jens Stoltenberg. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
Politikk

Statsminister Jens Stoltenberg legger opp til en prosentvis oljepengebruk i 2014 som er av de laveste i hans åtte år lange regjeringsperiode, skriver DN.- Vi vil, slik tallene nå står, legge opp til for neste år å bruke knapt tre prosent av pensjonsfondet. Neste års oljepengebruk vil være på nivå med det laveste vi har hatt, sier Jens Stoltenberg, i følge avisen.Men det betyr ikke at han vil bruke mindre oljepenger enn i år - 125 milliarder kroner. Med et støre oljefond og bedre avkastning vil han likevel bruke et like stort beløp neste år som i år.Han mener, ifølge DN, at det vil være uansvarlig å bruke mer.

Nyheter
Næringsliv