Svindeldom mot nordmann i USA utsatt

Dommeren i Los Angeles utsatte mandag igjen dommen mot den svindeltiltalte nordmannen Waleed Ahmed (22), grunnet strid om oversettelse av eposter.

Justin Bieber - Foto: AP
Politikk

Påtalemyndigheten mener 22-åringen oppfordret sin medsammensvorne til å ødelegge bevis, og at de viser at han planlegger nye svindler. Dommer Philip S. Gutierrez utsatte saken etter klage fra Ahmeds forsvarer, melder NRK.Den tidligere gründeren av bløffselskapet Grønt Norge sto tiltalt for å ha lurt den amerikanske investoren Todd Weinberg til å tro at han satt på rettigheter til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Weinberg betale en million dollar til den norske 22-åringen.Innholdet i epostene, som påtalemyndigheten også mener kan tolkes som trusler mot USA, ble avdekket av FBI på tampen av rettssaken. Ahmed risikerer derfor ni års fengsel. Gutierrez var i retten mandag kveld norsk tid tydelig på at han vurderte dette straffenivået.Noen ny dato er ikke klar, da det er usikkert hvor lang tid det tar å få epostene verifisert av nye tolker.- Jeg er skuffet over at forsvaret ventet til én arbeidsdag før saken skulle i retten, med å komme med denne klagen. Men når problemstillingen ble reist, skjønner jeg at dommeren må ta hensyn. Det er uansett positivt at dommeren vurderer den strengeste straffen, sa aktor Andrew Brown til NRK etter rettsmøtet i Los Angeles. (©NTB)

Nyheter
Politikk