- Vi har kommet forbi lilla skjerf og fotformsko

Umodent, naivt og gammeldags. Det er skussmålet Miljøpartiet De Grønne får av sentrale klimaaktivister.

Frederic Hauge. Foto: Scanpix
Politikk

Bellona-leder Frederic Hauge gikk hardt ut mot partiet i et intervju med NRK mandag morgen. Ifølge Hauge står MDG for en naiv og gammeldags miljøkamp.- Vi har kommet forbi det stadiet hvor dette er lilla skjerf og fotformsko, sier han.Hauge mener partiet er altfor pessimistisk i sin tilnærming til ny teknologi.- Vi ser ikke at de sier klart ja til vindkraft eller fangst og lagring av CO2. Og jeg tror ikke vi kan spare oss ut av klimakrisen, sier han.Mulig gjennombruddMiljøpartiet De Grønne har fosset fram på meningsmålingene de siste ukene. I flere enkeltmålinger har partiet brutt sperregrensen. Partiets førstekandidat i Oslo, den tidligere WWF-sjefen Rasmus Hansson, er dypt uenig med Hauge.- Vi er skeptiske til karbonfangst fordi det kommer i stedet for en massiv vindkraftsatsing, som vil være mye viktigere. Er det noe vi er, så er det teknologioptimister. Er det noe vi vil, så er det å drive fram og bruke moderne teknologi for å utvikle et bærekraftig samfunn, sier han til NRK.I et intervju med Aftenposten nylig slo Hansson fast at lønnsvekst, kjøpekraft og forbruk må ned dersom målsettingen om et bærekraftig samfunn skal slå til. Selv trakk han linjene tilbake til 1980-tallet, sa at folk burde fly mindre og antydet at en TV burde koste en månedslønn.- Folk får ta en runde med seg selv, og se om det faktisk er en skandale hvis en TV koster en månedslønn. Det gjorde den for 30 år siden. Jeg vil si at mye tilsier at det ikke er en skandale, sa Hansson.- UmodneDaglig leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero har lite til overs for retorikken til Miljøpartiet De Grønne.- Forestillingen om at klimaproblemet kan løses ved å snu utviklingen, er feil. Vi vil ha vekst i en verden drevet av fornybar energi også, sier han til NTB. (©NTB)

Nyheter
Politikk