Vil selge statens sommerpalass

Den franske presidenten Francois Hollande vurderer å selge landets offisielle sommerresidens, Fort de Brégancon.

Francois Hollande. Foto: Scanpix/AP
Politikk

Den økonomiske krisen har fått den franske presidenten Francois Hollande til å overveie om landet bør selge deres offisielle sommerresidens, skriver di.se og Svenska Dagbladet.Når Hollande selv ferierte en uke i sommer, valgte han å legge reisen til en øy i Middelhavet fremfor Fort de Brégancon.Ifølge den franske riksrevisjonen koster det i underkant av to millioner kroner i året og vedlikeholde feriepalasset.Velger Hollande å selge Fort de Brégancon kan det bety en fortjeneste på nærmere 800 millioner kroner, melder franske medier.Det franske feriepalasset har tradisjonelt sett vært sommerresidens for Frankrikes statsminister, men tidligere president Nicolas Sakozy var så glad i stedet at han la det under presidentstabens kontroll.

Nyheter
Næringsliv