Tidligere klubbdirektør Tom Arne Nyborg, storscorer Kjell Roar Kaasa og Simen Vikskjold kreves for opp mot 10 millioner i erstatning av Østmarka Idrettsbarnehage, skriver Finansavisen i dag.Bakgrunnen for kravet er at toppsatsningen til Manglerud Star Toppfotball, en stiftelse og et selskap som satset på idrettsbarnehager gikk konkurs og etterlot seg milliongjeld, noe som også rammet idrettsbarnehagen.De tre må nå stille i Oslo tingrett og trioen er saksøkt av eks-samarbeidspartner Østmarka Idrettsbarnehage.Saken går over tre dager i midten av neste måned.
SiktelseAvviser utroskapBåde Vikskjold og Kaasa hevder seg lurt av den tidligere klubbdirektøren, og mener de er uten ansvar for Østmarka Idretts-barnehages milliontap.
I tillegg er det tatt ut siktelse mot den tidligere klubbdirektøren.- Vi har siktet den tidligere klubbdirektøren for grov økonomisk utroskap. Etterforskningen nærmer seg slutten, og vi vil sende innstilling til statsadvokaten innen medio oktober, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo-politiet til Finansavisen.Tom Arne Nyborg sier til Finansavisen at han ikke har noe å skjule og at det selvsagt ikke er begått noe grovt økonomisk utroskap.- Klubbkonkursen skyldes ikke kriminelle forhold, men rett og slett en altfor ambisiøs sportslig satsing som da opprykket glapp ikke var bærekraftig med dagens tøffe rammebetingelser for idretten, sier Nyborg til Finansavisen.