Blackberry sier opp 4.500

Den canadiske mobiltelefonprodusenten Blackberry kutter 4.500 jobber som følge av store tap og dårlig salg av sin nyeste smarttelefon.

A Research in Motion (RIM) BlackBerry smartphone handset is pictured along with an Apple iPhone in this illustration picture taken in Lavigny, July 21, 2012. Picture taken July 21, 2012. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND - Tags: BUSINESS TELECOMS) VALENTIN FLAURAUD
Politikk
Firmaet håper å redusere kostnadene med 50 prosent når 40 prosent av de ansatte må gå. Blackberry opplyser at de nå vil redusere antall produkter til fire - to dyre og to billigere telefoner.Kunngjøringen viser at introduksjonen av den nye smarttelefonen Z10 har vært en dundrende fiasko.Før Apples Iphone ble lansert, var Blackberry mobiltelefonen alle måtte ha i USA. Etter hvert har andre merker som Samsung bidratt til at markedsandelen nå er nede i 2 prosent, mot 14 prosent for bare to år siden. (©NTB)