En bombehund fra Ørlandet skal søke gjennom flyplassen. Det er uvisst hvor lenge flyplassen vil være stengt.En annen bombehund er på vei til Værnes fra Oslo politidistrikt.Først etter at hundene har gjennomsøkt flyplassen vil politiet kunne ta en vurdering om når flyplassen kan åpne for trafikk igjen.- Vi regner å kunne begynne søket med bombehundene ganske raskt. Vi starter arbeidet på terminalbygget og tar det derfra. Vi kommer ikke til å frigi området før at vi at det er trygt for passasjerene å reise igjen, sier lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen i mandagens pressekonferanse.Hun understreker at politiet jobber så fort de kan med saken. Alle tilgjengelige ressurser er blitt satt inn for å håndtere situasjonen.Ifølge politiet går den konkrete trusselen ut på at en bombe skal være plassert sentralt ved avgang-ankomsthallen.- Like før klokken 10 ringte en mann med trønderdialekt inn en bombetrussel til flyplassen. Politiet driver nå med sporing av telefoner for å finne ut hvem som har kommet med trusselen, sier Stigen.Hun vil ikke kommentere om politiet har en bestemt mistenkt i jakten på mannen.