Bill og Melinda Gates startet sin stiftelse,, i 2000. Siden den gang har de fokusert sin innsats på alt fra vaksinasjon, til utdanning. De har også brukt store deler av sin egen formue på veldedighet.Warren Buffett er en av Gates-parets nærmeste støttespillere. Han donerte, i 2006, 31 milliarder dollar, tilsvarende omlag 250 milliarder norske kroner, til stiftelsen.I et intervju med CNN forklarer nå Melinda Gates at Warren Buffett ikke bare har betydd mye for stiftelsen, men også for henne personlig. Hun understreker at den amerikanske milliardæren er svært opptatt av kvinners muligheter i business, og at hun anser han som en mentor.- Det er mange personer jeg ser opp til, nummer én er Warren Buffett. Warren tror på virkelig på kvinner i næringslivet, sier Melinda.Noe av det aller viktigste Buffett har rådet Melinda til, er å ha mot til å stå på, selv i vanskelige tider.- Han sørger for at du forstår at du gjør det bra, selv om du er nødt til å takle krevende situasjoner, som å sjonglere en familie og ha en profesjonell rolle, slik han har sett at jeg gjør.Hun tillegger:- Han er alltid der for å gi denne støtten.På spørsmål om hvordan Melinda takler nettopp det å ha tre barn, og samtidig reise masse og jobbe for stiftelsen, svarer hun at det er en konstant sjonglering.- Av og til reiser barna med oss. Bill og jeg går også gjennom kalenderene vår hele tiden, slik at vi sørger for at en av oss er hjemme. Også lar vi barna få vite at de er sentrum for våre liv, selv om vi driver en stiftelse.Se hele CNNs intervju med Melinda Gates her: