Han påpeker at etnisk opprinnelse er personopplysninger man ikke kan registrere.- Dette er noe vi ville ha reagert veldig sterkt på om det hadde kommet her i Norge, sier Thon til NTB.Han sier imidlertid at han ikke har noen mistanke om at noe slikt skjer her i landet.- Jeg har såpass tillit til politiet i Norge at jeg ikke tror de ville gjort noe som dette, sier han.Han tror heller ikke at norsk politi har hatt tilgang til det svenske registeret, selv om også norsk politi har hatt oppmerksomheten rettet mot kriminalitet blant omreisende folk.Thon sier det ikke er noe i veien for at politiet kan lage registre over folk de mistenker er med i et kriminelt nettverk, men man skal ikke registreres fordi man har en etnisk opprinnelse.- Det er der den store forskjellen går, og det må sitte i ryggmargen til politiet, sier Thon.At det ifølge Dagens Nyheter skal være over 1.000 barn i registeret, omtaler han som «svært oppsiktsvekkende».- Det må ha kortsluttet helt for de politifolkene, sier han.