Rundt 2 millioner har flyktet fra Syria til nabolandene Libanon, Tyrkia, Jordan og Irak, og over 4 millioner regnes som flyktninger internt i Syria.Tusener søker en ny tilværelse i EUs medlemsland, særlig i EUs mer velstående land, og Italia er sterkest berørt.EU-kommisjonen har bedt landenes regjering være forberedt på en massiv bølge av flyktninger, spesielt hvis USA gjennomfører militære straffeaksjoner mot regimet i Damaskus.- Akkurat for øyeblikket er situasjonen kontrollerbar, sier en EU-tjenestemann som ber om å få være anonym.- Det store flertallet ønsker fortsatt ikke å forlate regionen fordi de har håp om å kunne reise hjem igjen, tilføyer han.Men strømmen vokser. Italia mottok 3.000 syriske flyktninger bare i august måned, de fleste kom i båt fra Egypt. Hittil i år har 4.600 søkt asyl i Italia, opplyser FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR. (©NTB)