Foreldrene mener dette er en psykiatrisak og ikke en kriminalsak, og sier de også vil politianmelde psykiatrisk avdeling ved Akershus universitetssykehus, som sønnen rømte fra i mai, skriver Dagbladet.- Saken er en tragedie og skulle selvfølgelig aldri skjedd. Dette er psykiatri og ikke en kriminalsak, sier foreldrene til avisen.Fredag hadde de et flere timer langt møte med Follo-politiet.Ifølge Dagbladet har tre ulike politidistrikter jobbet hver for seg med 36-åringen etter at han ble etterlyst for fire måneder siden. Follo har hatt et 20-tall trusselsaker på bordet, Romerike har jobbet med rømmingen mens Nord-Trøndelag fikk bombetrusselen mot Værnes i fanget. Etter bombetrusselen har Follo politidistrikt overtatt styringen av alle sakene.Mannen befinner seg i Berlin og varslet bombetrusselen på Facebook dagen før han ringte Avinor med trusselen og sørget for at flytrafikken ble lammet.- Det er problematisk å håndtere personer som faller i gråsonen mellom straff og tvungen psykiatrisk behandling, der enkelthendelser ikke er alvorlige nok til noen av delene, sier politiadvokat Agnes Beate Morland Hemiø i Follo politidistrikt. (©NTB)