Fremskrittspartiets nestleder Ketil Solvik-Olsen mener det er ingeniørene og fagfolk som må sette tidsskjemaet. Ikke politikerne.Fremskrittspartiet var ikke med på fjorårets klimaforlik, og Ketil Solvik Olsen var fredag raskt ute med å kritisere den rødgrønne regjeringens håndtering av Mongstad-prosjektet. På Twitter skrev han at «Månelandingen har offisielt krasjet».- Mange av oss har lenge visst at prosjektet var urealistisk. Prisen for å ha holdt fast ved dette prestisjeprosjektet må i stor grad betales av skattebetalerne. Det dreier seg om mye bortkastede penger, sier Solvik-Olsen til Aftenposten.Han sier likevel at partiet kommer til å støtte etableringen av et nytt prosjekt i full skala for rensing av CO2-gass, slik regjeringen fredag orienterte om.- Fremskrittspartiet vil garantert støtte opp om et slikt prosjekt, men for oss er det avgjørende at det er ingeniørene og den teknologiske bransjen som bestemmer tidspunktene, og ikke politikerne. Prosjektet må bli til i et samarbeid med disse miljøene, ikke som et prosjekt styrt av den politiske prestisjen, sier Solvik-Olsen. (©NTB)