Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken konstaterer at miljøpartiene på Stortinget har gått fra 57 til 37 mandater på Stortinget siden 2001. Nå frykter han at de grønne partiene konkurrerer hverandre i senk, skriver Klassekampen.- Et framtidig stortingsvalg der ingen miljøpartier er over 3,9 prosent, er det verst tenkelige, sier han.I etterkant av SVs begredelige valgresultat på 4,1 prosent tok flere SV-ere til orde for å slå sammen partiet med Rødt og Miljøpartiet De Grønne, en tanke Haltbrekken forstår.
- Helt uaktuelt
Men tanken om en miljøfusjon mellom De Grønne og SV faller ikke i god jord hos verken miljøstiftelsen Zero eller De Grønne selv.- De grønne markerer seg uavhengig av blokkene på Stortinget. SVs hovedsak i valget var at de ønsket Jens Stoltenberg som statsminister, ikke klimapolitikk. Med så ulikt utgangspunkt er det vanskelig å se grunnlag for sammenslåing, sier Zero-leder Marius Holm til avisen.Påtroppende stortingsrepresentant for De Grønne i Oslo, Rasmus Hansson, sier enkelt og greit at en sammenslåing er helt uaktuelt.- Hvis noen tror at De Grønne er villig til å pakke snippesken og stikke over til SV, har de misforstått alvorlig, sier Hansson til Klassekampen.Hansson vil isteden samle de røde og blå miljøpartiene på Stortinget i en ny, grønn blokk. (©NTB)