Jensens Bøfhus får ikke Sø- og Handelsrettens medhold i at konkurrenten Jensens Fiskerestaurant i Sæby nord på Jylland må skifte navn. Fiskerestauranten eies av Jacob Jensen, som altså fortsatt kan bruke sitt eget navn på sitt eget spisested.Dommerne er kommet fram til at kundene neppe står i noen betydelig fare for å forveksle en restaurant med «biff» i navnet med en som har «fisk» som del av sitt navn. Selv om begge altså også heter Jensen.- Jensen er i seg selv et særdeles utbredt dansk etternavn. Det er ikke i seg selv egnet til å skille mellom ulike varer og tjenesteytelser, heter det ifølge nyhetsbyrået Ritzau i dommen som ble kunngjort onsdag.Restaurantkjeden Jensens Bøfhus hadde i fjor en omsetning på nesten en halv milliard danske kroner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Den hadde krevd 200.000 kroner fra Jensens Fiskerestaurant, men må i stedet selv betale sakskostnader på 40.000. (©NTB)