- Noen bruker internettets åpenhet og frihet til å drive hensynsløs baksnakking og ryktespredning for å angripe partiet og regjeringen, skriver magasinet Qiushi, kinesisk for Søk sannhet. Qiushi er kommunistpartiets teoretiske organ.- Internett er fullt av alle slags negative nyheter og kritiske stemmer som sier regjeringen bare gjør dårlige ting og at alt den sier er feil, heter det videre.Qiushi skriver at kommunistpartiets ledere har tatt til orde for å stoppe «plakater» fra Kulturrevolusjonen «som nå gjenoppstår på internett».Internettbrukere kan straffes hvis de sprer meldinger som myndighetene mener inneholder rykter og som leses av over 5.000 brukere eller videresendes mer enn 500 ganger, ifølge en avgjørelse fra Kinas høyesterett og landets riksadvokat nå i september.En arrestert internettkommentator, den kinesisk-amerikanske investoren Charles Xue, sto søndag fram i kinesiske medier og innrømmet at han hadde spredt uansvarlige meldinger på internett.- Ytringsfrihet kan ikke være hevet over loven, var hans budskap.