Kronprinsessen fronter norsk design i Paris

Kronprinsesse Mette-Marit er æresgjest og Norge hovedland når den internasjonale kunstmessen i Paris, «Révélations. Fine craft and creation fair», åpner torsdag kveld.

Kronprinsesse Mette-Marit - Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Politikk
Dette er første gang messen arrangeres, og utstillingen er åpen i fem dager.- Det har allerede vært en god del medieomtale i franske aviser, ukeblad og tidsskrift der det kommer fram at Norge er «pays d'honneur», altså spesielt invitert som hovedland eller æresland. Dette innebærer en 100 kvadratmeter stor norsk stand midt i utstillingsområdet i det storslagne Grand Palais, sier ministerråd for kultur og kommunikasjon Rune Bjåstad til NTB.Før kunstmessen åpnes av den franske utenriksministeren Laurent Fabius klokka 19 torsdag skal kronprinsesse Mette-Marit få med seg litt ekstra norsk og fransk kunst og design. Først besøker hun utstillingen «On time», der 19 norske designere stiller ut sine arbeider under Paris Design Week. Deretter skal hun innom Musée des Arts Décoratifs ved Louvre og få en omvisning i utstillingen «La mécanique des dessous, une histoire indiscrète de la silhouette». (©NTB)