- Norge er blitt et mer rettferdig samfunn. Forskjellene har blitt mindre og velferdsstaten styrket. Privatiseringen har blitt stoppet, og grunnlaget for en snuoperasjon i miljøpolitikken er lagt. Jeg er stolt over det vi har fått til, sier Lysbakken til NTB.- Vi har bokset over vår vektklasse, og har hatt mye mer innflytelse i regjeringen enn vår størrelse skulle tilsi, sier Lysbakken.Mandag formiddag var Lysbakken til stede på Gamlebyen skole i Oslo for å avlegge sin stemme til SV og mot OL i Oslo.- Jeg har stemt nei til OL fordi jeg mener det er viktigere ting å bruke så mye penger på, sier SV-lederen.Han innrømmer at valgkampen foran årets stortingsvalg har vært krevende. Men Lysbakken er like fullt optimist på vegne av SV tross de dårlige målingene.- Vi har klart å snu motvind om til medvind. Tusenvis av mennesker har gitt utallige arbeidstimer de siste ukene. Det er kanskje den største kraftanstrengelsen i partiets historie, sier Lysbakken.- Vi har gitt alt vi har. Nå får vi se om det bærer. Fortsatt er det mange usikre velgere, og vi står på utrygg grunn. Men vi gir ikke opp før vi ser resultater som skulle tilsi det, legger han til.- Det som står på spill, er om det fortsatt skal være en slagkraftig venstreside i norsk politikk, til venstre for Arbeiderpartiet.