McCain vil svare Putin i leserinnlegg i Pravda

Etter at president Vladimir Putin advarte mot å angripe Syria i et leserinnlegg i New York Times, vil den amerikanske senatoren John McCain skrive et tilsvar, som skal trykkes i den russiske storavisen Pravda.

John McCain og Sarah Palin BRIAN SNYDER
Politikk
Republikaneren McCain kommer ikke til å spare på kritikken mot den russiske presidenten. Men Dmitrij Sudakov, ansvarlig redaktør for Pravdas engelskspråklige utgave, er positiv.- Dersom John McCain vil skrive noe hos oss, så er han velkommen til det, sier han.McCain sier han er glad for å ha fått muligheten og skriver nå ifølge sin talsmann på debattinnlegget.Pravda var en av de viktigste avisene i Sovjet-tiden, men er ikke lenger like stor og betydningsfull.
Putin-kritikkIrritasjon
President Putin skrev tidligere denne uken et leserinnlegg i avisen New York Times der han på det sterkeste advarte mot å angripe Syria militært. «Man bør i stedet bruke FNs sikkerhetsråd og internasjonalt diplomati», skrev han.Putin fastholdt også at det trolig var syriske opprørere og ikke regjeringsstyrker som sto bak gassangrepet som rystet en hel verden i august.«Ingen er i tvil om at det er benyttet giftgass i Syria, men det er all grunn til å tro at det var opposisjonsstyrker og ikke den syriske hæren som sto bak. Dette for å framprovosere en intervensjon fra sine mektige, utenlandske beskyttere, som nå står på fundamentalisters side», skrev han.Innlegget ble møtt med kraftig irritasjon og kritikk i USA, og McCain kalte det en «fornærmelse mot alle amerikanerens intelligens». Han sa også at han ikke hadde mye til overs for pressefriheten i Russland og at han ville ha likt å skrive en kommentar i Pravda. Det takket altså den russiske storavisen ja til.Også lederen for Senatets utenrikskomité, demokraten Robert Menedez, var oppgitt.- Jeg fikk nesten lyst til å brekke meg, sa han til CNN.Både Menedez og McCain er blant senatorene som i forrige uke ga president Barack Obama støtte for en resolusjon om å bruke militær makt mot Syria.Resolusjonen er ennå ikke kommet opp til avstemning i Senatet, ettersom man avventer situasjonen mens USA og Russland forsøker å komme fram til en diplomatisk løsning på krisen rundt Syrias kjemiske våpen. (©NTB)