- Både i det offentlige og i private hjem er folk så kåte på å kjøpe det billigste at de gidder ikke sjekke nedover i verdikjeden, sier Bengt Herning, direktør for byggevarehandelen i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.- Svart arbeid er etterspurt. Derfor kan sosial dumping skje, sier han til Aftenposten.Herning bekrefter bildet som politiet, bransjeforeningen og skatteetaten har tegnet av byggebransjen. De mener det er et omfattende svart marked og mafiatilstander i bransjen.Byggenæringen anslår at det omsettes for flere titalls milliarder kroner i et marked som næringen ikke er en del av. Næringen mener markedet isteden er overtatt av aktører som dropper skatt og som bedriver momssvindel, skrev Aftenposten onsdag.- Sosial dumping kan skje fordi forbrukerne kjøper billige tjenester, eiendomsutviklerne kjøper billige tjenester, og det offentlige jager etter billige tjenester. Offentlige etater er pålagt å jakte på det billigste. Offentlige oppdragsgivere som ikke gidder å sjekke nedover i leverandørkjeden, må stilles til ansvar, mener Herning.