Venstre og KrF har uttrykt sin klare motstand mot oljeleting i de sårbare områdene og sitter denne uka ved forhandlingsbordet sammen med Høyre og Frp. Miljøbevegelsen advarer KrF og Venstre mot å selge seg billig i forhandlingene, skriver Klassekampen.- De borgerlige partiene må ikke tro de får noe godkjentstempel bare av å stenge Lofoten for olje, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.Ifølge avisa hviskes det i både Høyre og Frp om at Venstre og KrF kan få vinne striden om oljeleting i de omstridte områdene i nord, i bytte mot støtte til Erna Solbergs regjering.- Vi tar seier i Lofoten som en selvfølge. Vi er helt avhengig av at det flyttes andre og større steiner i oljepolitikken, understreker Haltbrekken og peker blant annet på diskusjonen man vet kommer om Jan Mayen.- Vi vet at det kommer diskusjon om Jan Mayen, og vi forventer at dette området forblir uten oljevirksomhet. I tillegg er det viktig å flytte grensa for oljeleting utenfor Finnmark lenger unna kysten, noe både KrF og Venstre har arbeidet for, sier Haltbrekken. (©NTB)