Både Erna Solberg og Siv Jensen har gått til valg på at de vil fjerne ordningen som gjør at 14 av ukene med foreldrepermisjon forbeholdes far. KrF og Venstre vil beholde den, om enn i litt ulike varianter.Men Kreutzer ber altså partilederne i de to største borgerlige partiene om å tenke seg om, skriver Dagsavisen. Arbeidslivet trenger ordningen og er rett og slett ikke modent for en avvikling, skriver han i et debattinnlegg i avisen.Den har også betydning for kvinners stilling på arbeidsmarkedet, mener han.- Den reflekterer at barn har to foreldre som er like viktige. Den sender et viktig signal både til kvinner og til menn, sier han.KrFs Øyvind Håbrekke sier det er positivt at arbeidsgiverorganisasjonen markerer at den ønsker å beholde ordningen, men vil ikke kommentere sonderingene som pågår for fullt denne uka.Venstres Abid Raja er imidlertid klar på at dette er en sak de fire partiene har med seg i sonderingene. Han viser også til at det er flertall på Stortinget for å beholde ordningen:- Derfor er det lite sannsynlig at Høyre og Frp får gjennomslag for å fjerne den, sier han.