- Da Erna Solberg var kommunalminister i 2004 fikk en stor gruppe barn, som da hadde bodd i landet i mer enn tre år, behandlet sakene sine på nytt. Men Solberg presiserte den gangen at spesialbehandlingen var et engangstilfelle. Dette bør hun nå huske på, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Vårt Land.Han sier det vil være et negativt signal til omverdenen dersom de borgerlige partiene blir enige om et kompromiss for de barna som har bodd lenge i Norge sammen med foreldre som nekter å reise ut.- Vi skal lytte til råd, men det er ikke alltid man skal følge råd. Utover det har jeg ingenting å si, er det eneste Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner ønsker å si om saken.Asylpolitikk er både viktig og krevende for de fire partiene som forsøker å diskutere seg fram til en plattform å regjere sammen på. VG fortalte tirsdag at forhandlingsdelegasjonene snakker om amnesti til asylbarna som en mulig løsning.